Le Verger Les Produits Points de vente News Contact
     

 

Appelcider

Mijn appelcider uit de Corrèze maak ik van 100% puur biologisch appelsap van de eerste persing. Het appelsap wordt gemaakt van de verschillende oude appelrassen aanwezig in de boomgaard. De cider is het resultaat van een lang natuurlijk gistingsproces dat door een aantal « soutirages » afgeremd wordt. Er zijn geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd. Na een botteling op het juiste moment, vindt een tweede gisting plaats in de fles waardoor de cider zijn mousserende karakter krijgt.
De appelcider wordt alleen als demi-sec (halfdroog) gemaakt. Fruitig, fris, en goudkleurig met de karakteristieke smaak van het « terroir », verleidt hij de meest gevoelige smaakpapillen. Koud geserveerd, dient de appelcider uitstekend als aperitief of bij al uw gerechten.

Appelsap

 

Ik maak mijn biologische appelsap van de oude appelrassen aanwezig in mijn boomgaard. Het is een 100% puur appelsap zonder kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Er is geen suiker toegevoegd. De rijpe appels worden met de hand geraapt, gewassen, gemalen en geperst. Na een nachtje rust, wordt het sap de volgende dag gepasteuriseerd. Na pasteuriseren is het sap 2 jaar houdbaar.

Appelciderazijn

Mijn appelciderazijn is een pure en biologische azijn, gemaakt op natuurlijk traditionele wijze. De appelciderazijn rijpt in cuves en wordt niet gepasteuriseerd en is ongefilterd. In de keuken is de appelciderazijn heerlijk als dressing op rauwkost en salades. Maar de appelciderazijn is eveneens een geliefd middel uit grootmoeders tijd, gewaardeerd om zijn vele positieve effecten op de gezondheid.

Handappels

Gedurende het appelseizoen (september t/m januari) verkoop ik op de boederij biologische handappels in kisten van 14 of 15 kg. Ik verkoop drie appelsoorten:

Sainte Germaine (goudgeel): sappig en zoetzuur met een karakteristieke smaak
Court Pendu Gris (grijs-goud): sappig en zoetzuur
Macoune (karmijnrood): zoet, geurig en sappig

Ik verkoop al mijn producten op afspraak op de boerderij. Als u niet bij mij langs kunt komen, kunt u mijn produkten eveneens vinden in een groot aantal winkels.

   
 
Inschrijving nieuwsbrief
Uw emailadres :
Uw naam (optioneel):
Inschrijving
Uitschrijven
Produits
Points de vente
 
Création : Nectar'In Communication / Marie-Camille Guittard / www.nectarin.fr