Le Verger Les Produits Points de vente News Contact
     

 

Biologische landbouw

De boomgaard met een oppervlakte van 7 hectare bevindt zich in de Corrèze op een hoogte van ongeveer 330 m en wordt biologisch beheerd sinds 1984. In de boomgaard probeer ik plagen en ziekten te voorkomen door te streven naar een evenwichtig eco-systeem. In mijn boomgaard zijn de appelbomen met veel tussenruimte aangeplant en de bomen worden zo gesnoeid dat de wind het vochtgehalte kan verminderen. Verder vindt u hagen en ongewiede grasstroken om de aanwezigheid van natuurlijk vijanden van de plaaginsecten te bevorderen.
In het hoogstamgedeelte spuit ik niet en in het laagstamgedeelte werk ik uitsluitend met natuurlijke en minerale middelen die ik preventief gebruik. Het wieden in de boomgaard doe ik mechanisch en ik gebruik biologische compost als meststof.

 

Oude appelrassen

In mijn boomgaard werk ik uitsluitend met de oude appelrassen uit de Limousin-streek die goed aangepast zijn aan het klimaat en de grondsoort en die een bepaalde resistentie hebben tegen ziekten. Ik heb zo'n vijftien verschillende appelrassen in mijn boomgaard waaronder Sainte Germaine, Court Pendu Gris, Macoune, Rouge de Vergnes, Rampale en Vernajoux. Ieder jaar plant ik jonge appelboompjes aan die geënt zijn op de boerderij. De leeftijd van de appelbomen varieert tussen de 1 en ongeveer 70 jaar.

 

Hoogstam en laagstam

Een gedeelte van mijn boomgaard bestaat uit laagstambomen en het andere gedeelte uit hoogstambomen. Een hoogstamboom heeft een stam van ten minste 1,60 m hoog. Ik plant zowel laag- als hoogstambomen aan. Het voordeel van laagstam is dat zij sneller in productie treden en de hoogstambomen geven op de langere termijn de mogelijkheid om appels te produceren in een boomgaard met een evenwichtig ecosysteem.

 
Inschrijving nieuwsbrief
Uw emailadres :
Uw naam (optioneel):
Inschrijving
Uitschrijven
Produits
Points de vente
 
Création : Nectar'In Communication / Marie-Camille Guittard / www.nectarin.fr